Bezig met laden
Onze visie

Meriant stelt u en uw kwaliteit van leven centraal

Lees verder

Onze visie

Cliënten respecteren in wat zij vinden, voelen en willen. Dat is de basis van onze dienstverlening. We bieden deskundige zorg en ondersteuning bij het voortzetten van het leven, zoals onze cliënten dat gewend zijn te leiden. Thuis, of in een van onze dertien huizen voor verzorging, revalidatie, behandeling en/of tijdelijk verblijf.

Onze visie: (H)erken wie ik ben

We zijn allemaal uniek. Ons verleden, onze ervaringen, wensen en dromen maken ons tot wie we zijn. Ouder worden staat helaas vaak gelijk aan een afnemend vermogen om het leven in te vullen zoals we zouden willen. Niemand wil afhankelijk worden. Maar als dat dan toch gebeurt, vinden wij het bij Meriant belangrijk dat onze cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden. Want onze cliënten zijn misschien wel afhankelijk geworden van onze zorg, maar zijn geen ander mens geworden. Alles wat van waarde was, is dat nog steeds. Daarom willen we weten wie onze cliënten zijn en wat zij belangrijk vinden.

Meriant verleent zorg vanuit haar visie ‘(H)erken wie ik ben’. Dat wil zeggen dat we ons zoveel mogelijk aansluiten bij wensen, leefwijze en -ritme van onze cliënten, zodat zij zich prettig, veilig en thuis voelen. Want wij zijn deskundig in zorg en onze cliënten zijn deskundig in hun eigen welzijn.

Zorgen doen we samen

Onderdeel van onze visie is dat onze cliënten altijd in contact blijven met de mensen die voor hen belangrijk zijn. En dat zij hun rol in het leven van onze cliënten kunnen blijven vervullen. Bestaande activiteiten met naasten en familieleden juichen we toe. Oók wanneer ouderdom of afnemende gezondheid dat bemoeilijken. Meedoen en erbij horen! Dat is belangrijk voor iedereen.

Meriant delen.