Zorgkaart Nederland

Het waarderingscijfer van Meriant op Zorgkaart Nederland (ZKN) is in 2019 een 8,5. Dit waarderingscijfer is gebaseerd op 25 waarderingen van cliƫnten en/of hun familie.

In 2018 was het waarderingscijfer eveneens een 8,5 (gebaseerd op 17 waarderingen).

In 2017 was het waarderingscijfer een 7,9. In 2017 had Meriant interviewteams ingezet en hadden 139 cliënten en/of familie een cijfer gegeven. Ondanks een actief beleid op het gebruik van ZKN zien we dat het aantal reacties beperkt blijft. Met een actief beleid bedoelen we dat we aandacht hebben voor ZKN op onze website en in tijdschriften, maar ook dat we het benoemen in gesprekken met cliënten en/of hun familie. We blijven de inhoud en het aantal reacties op ZKN bewaken en ondernemen zo nodig actie.

De zorg en aandacht van medewerkers was ver boven verwachting.

Familielid bewoner Lindestede

Via de website www.zorgkaartnederland.nl delen mensen hun ervaringen over de zorg. Wat bevalt goed, maar ook welke zaken kunnen beter. Wij gebruiken Zorgkaart Nederland als informatiebron om onze zorg te verbeteren. 

De ervaringen van cliënten of familie worden centraal verzameld en de clusterhoofden van de locaties worden geïnformeerd over de ervaringen. Als het nodig is, gaat het clusterhoofd samen met het team van medewerkers direct over tot actie om de zorg te verbeteren.